MIKKELI  Porrassalmenkatu 20  |  015 760 0200
MA-PE 8:30–20  |  LA 9–18  |  SU 12–16

ANTTOLA  Vanhanpappilantie 1  | 015 660 062
MA-PE 9–16 (suljettu 12–12:30)

Huhtikuussa vietetään valtakunnallista sydänviikkoa 15.-22.4. ja tämän johdosta on aika laittaa kolesterolit kuntoon!

 

Kohonneesta kolesterolista puhutaan, kun arvosi ylittävät kokonaiskolesterolissa yli 5mmol/l. Suositusten mukaisen rajan ylittyessä, oireita ei kuitenkaan kohoamisesta petollisesti synny, vaikka nousu lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kohonneen kolesterolin hoitoon kuuluu aina elämäntapahoito ja suuren riskin potilaille määrätään hyvin usein käyttöön myös lääkehoitoa, esimerkiksi statiinit, jotka vähentävät edellä mainittujen valtimotautien riskiä. Tämän kertaisessa postauksessa pureudutaankin kuinka ravintolisillä, erityisesti Betavivo-tuotteilla, pystyt vaikuttamaan omiin kolesteroliarvoihisi joko lääkehoidon tukena tai yksinään.

 

Betavivo tuotteet

 

Betavivo-sarjaan kuuluu kahdenlaista tuotetta: Betavivo-kaurasydämet sekä Betavivo-kasvisterolipurutabletit. Molempien säännöllinen käyttö vaikuttaa positiivisesti kolesteroliarvoihin ja vaikutukset ovat myös tieteellisesti osoitettu. Tuotteiden sisältämät kauran beetaglukaani ja kasvisterolit ovat ainoat aineet, joilla on Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen hyväksymät terveysväitteet kolesterolin alentamiseksi (+ kaurasydämissä myös verensokerin tasapainotus) ja tuotteet sisältävät näitä myös vaadittuina pitoisuuksina, joten ovat todella taattua laatua. 

 

Betavivo-kaurasydämet ovat rapeita sydämenmuotoisia kauramuroja, jotka sisältävät tutkittua kauran beetaglukaania. Tässä kohtaa moni lukija varmaan miettiikin, että kaurapuuroahan tässä jo joka aamu syödään. Terveysväitteet omaava beetaglukaani on kuitenkin Betavivo-tuotteissa korkeampana pitoisuutena (3g per annos) sekä liukoisemmassa muodossa, kuin tavallisissa kauravalmisteissa, leseissä ja hiutaleissa. Tuotteen käyttö on myös helppoa, sillä pussillinen/annosmitallinen kaurasydämiä käy välipalasta tai täydentämään esimerkiksi aamu- tai iltapalaa jogurtin (oma suosikkini), viilin tai vaikkapa mehukeiton seassa. Ja Betavivon maku todella yllättikin positiivisesti, sillä kauramurot ovat hyvänmakuisia jopa sellaisenaan!

 

 Betavivo kaurasydämet

 

Kolesterolin alentamisessa kaurasydänten käyttö on hyvä olla säännöllistä ja pitkäaikaista, sillä ensimmäiset vaikutukset arvoihin näkyvät yleensä 2-3 kuukauden käytön jälkeen. Betavivo-tuoteperheestä löytyy kahdenlaista pakkauskokoa kaurasydämistä: 15 annoksen pakkaus, jossa on valmiit annospussit sekä kuukauden suurpakkaus, missä on kauha annostelua varten. Kaurasydämet sopivat erinomaisesti henkilöille, jotka haluavat alentaa kohonneita kolesteroliarvoja, mutta myös esimerkiksi 2-tyypin diabeetikoille, sillä jokainen annospussi tasapainottaa myös verensokeria. Tuote on myös oiva apu perusterveille aikuisille, jotka haluvat ravinnolta pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen tai edistää terveyttään ennaltaehkäisemällä kolesteroliarvojen nousua.

 

Betavivo purutabletti 

 

Betavivo-tuoteperheen toinen jäsen on kasvisteroleita sisältävä purutablettivalmiste, jossa kolesterolin lasku näkyy hieman kaurasydämiä nopeammin. Jopa 2-3 viikon käytön jälkeen todettavan kolesterolin laskun aikaan saamiseksi, purutabletteja täytyy ottaa säännöllisesti 2kpl päivässä aterian yhteydessä. Miedon piparmintun makuiset tabletit ovat miellyttävä annostella, mutta minttu ei puruvalmisteissa ole kuulunut omiin suosikkeihini ja sen myös tässä valmisteessa huomaan. Toki tehot huomioon ottaen tuotteen kohdalla voin lähinnä todeta mausta viis, sillä kasvisteroleiden tutkittu vaikutus kolesteroliarvoihin on huomattavasti isompi hyöty kuin mikä miinus maussa tulee. Kuukauden annospakkauksina myytävä Betavivo purutabletti-valmiste on siis oiva apu niille, jotka haluavat helppoa hoitoa kolesteroliarvoihinsa.

 

Betavivo-tuotteet ovat tärkeässä roolissa tämän päivän yhteiskunnassa, jossa yhä enevissä määrin kolesteroliarvojen kohonneisuus näkyy valtimotautien lisääntymisenä. Kummatkin tuotteet sopivat sekä lääkitysten rinnalle että yksinään, eikä tunnettuja yhteisvaikutuksia näillä ole. Jos siis et ole vuosiin käynyt verikokeissa, on nyt hyvä aika kesän grillikauden taas lähestyessä valvetua seuraamaan missä omat arvosi menevät. Ja tarpeen vaatiessa tutustua Betavivo-tuotteisiin, josta lisätietoa löydät osoitteesta: http://www.betavivo.fi/ .

 

Betavivo kaurasydän