MIKKELI  Porrassalmenkatu 20  |  015 760 0200
MA-PE 8:30–20  |  LA 9–18  |  SU 12–16

ANTTOLA  Vanhanpappilantie 1  | 015 660 062
MA-PE 9–16 (suljettu 12–12:30)

Turvottaa, ahdistaa, koskee ja painaa. Nämä kaikki tuntemukset kuvaavat lähes tulkoon jokaisen suomalaisen tunnelmia jouluaaton jäljiltä.

 

Perinteinen jouluruokamme on jokavuotinen kohokohta, mutta nämä maistuvat herkut aiheuttavat myös paljon ongelmia suolemme toiminnalle. Tänä jouluna ei kuitenkaan kannata kieltäytyä joulupöydän herkuista tai saatikka valitella joulupyhien yli vatsaansa: apuun löytyy Vermanin entsyymiperhe!

 

Vermanin entsyymituoteperhe on kattava kokonaisuus. Apua löytyy niin ikään laktoosiherkille, gluteenista oireita saaville kuin muista ruoansulatutusongelmista, kuten turvotuksesta, vatsakivuista ja ilmavaivoista kärsiville. Suomessa valmistetut laadukkaat entsyymivalmisteet Nogasin, Lactrase, Gluten Go ja Multienzyme Go ovat loistava apu monessa ruokailussa ja tuotteista löytyy myös kätevät matkakokoiset pakkaukset.

 

20171213 103657

 

Erityisesti raskaille aterioille suunnattu Multienzyme Go on itselleni joulun pelastus. Herkkävatsaisena henkilönä jouluruokien monipuolisuus ja raskas koostumus on aiheuttanut ensimmäisestä lautasesta alkaen turvotusta ja kipua, varsinkin tällaisena lanttulaatikon ystävänä. Viime jouluna otin ensimmäistä kertaa kokeiluun kyseisen tuotteen ja kuin ihmeen kaupalla oloni oli koko joulun pyhien mitä parhain ja suolen toiminta säännöllistä. Turvotus, kipu ja muut epämukavat oireet olivat kaikki tiessään, entsyymivalmisteen pilkkoessa tehokkasti suolessani myös huonommin sulavat ruoka-aineet! Valmisteen tehoaineina on 14 erilaista ruoansulatusentsyymiä sekä voikukanjuurta, joka edistää ruoansulatusta aktivoimalla sapen ja haimaentsyymien eritystä. Annostus valmisteessa on suositeltu otettavaksi 1 nieltävä kapseli ennen ateriaa ja tarvittaessa annostuksen voi kasvattaa 2 kapseliin ateriakerralla. Tätä tuotetta suosittelen ehdottomasti aivan kaikille jouluruoan ystäville!

 

Joulun alla myös laktoosi-intolerantikot ovat yleensä "vaaravyöhykkeellä", useammassa kyläpaikassa syödessään, sillä aina ei voi olla täysin varma muistiko ystäväperhe tai sukulaiset laktoosittomien tuotteiden käytön ruoanlaitossa. Onneksi Vermanin sarjasta löytyy myös kätevät laktoosinpilkkojavalmisteet sekä nieltävässä että purutabletti muodossa. Yksi purutabletti tai kapseli pilkkoo 15g laktoosia (esim. 2dl maitolasi sisältää 10g laktoosia), joten suositeltava annos on 2 purutablettia tai kapselia ennen laktoosipitoista ateriaa. Tämän tuotteen avulla voit siis huoleti nauttia myös joulupöydän laktoosipitoisista herkuista!

 

Joulun jälkeen arkiruokiin palatessa Nogasin Go- purutabletit ovat sen sijaan oiva apu, sillä ne ovat suunnattu vähentämään turvotusta ja kaasunmuodostusta ihan päivittäisillä aterioilla. Valmisteen sisältämä alfa-galaktosidaasi-entsyymi on todettu helpottavan mm kuitupitoisesta ruoasta, vihanneksista tai täysjyväviljasta tulevia oireita. Hedelmänmakuinen purutabletti on tarkoitus ottaa samaan tapaan kuin edeltävätkin entsyymit eli ennaltaehkäisevästi 1-2 tablettia aterian yhteydessä (itse suosittelen ottamaan heti aterian aluksi). Tämä tuote sopii erinomaisesti herkkävatsaisille niin arkeen kuin juhlissakin mukana pidettäväksi.

 

Viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä sarjan entsyymeistä on Gluten Go. Tämä nieltävä kapselivalmiste on tehty erityisesti gluteeniherkille, helpottamaan gluteenipitoisten ruokien aiheuttamia oireita (keliaakikoille tuote ei ole kuitenkaan soveltuva, sillä sairauden hoidossa vaaditaan täysin gluteenin välttämistä). Valmiste sisältää kolmea entsyymiä, jotka pilkkovat viljan gluteenia sekä myös maidon kaseiinia. Nieltävät kapselit otetaan ennen ateriaa, tarvittaessa annoksen voi tässäkin tuotteessa nostaa 1 kapselista 2 kapseliin. IBS- ja muiden vatsaoireiden yhä lisääntyessä suomalaisilla, tuote on oiva apua myös viljatuotteiden huolettomaan nauttimiseen ilman ainaista vatsan turvotusta.

 

20171213 104706

 

 Ota siis kätevät entsyymivalmisteet mukaan joulupöytäsi tarjontaan ja varmistat joulurauhan myös vatsallesi. Näiden vinkkien saattelemana toivotan kaikille oikein rauhaisaa joulua! Ensi vuonna palataan kera uusien juttujen...