MIKKELI  Porrassalmenkatu 20  |  015 760 0200
MA-PE 8:30–20  |  LA 9–18  |  SU 12–16

ANTTOLA  Vanhanpappilantie 1  | 015 660 062
MA-PE 9–16 (suljettu 12–12:30)

Orionin uusittu maitohappobakteerisarja tarjoaa vaihtoehtoja sekä arkeen että vaativampiinkin tilanteisiin.

 

Terveysaiheisissa julkaisuissa viime vuosien kuumia perunoita ovat olleet maitohappobakteerit ja niiden terveyshyödyt. Vatsaoireilujen (kts. mm blogin viime kertainen julkaisu) ja muiden terveysongelmien yhä lisääntyessä, on tehty paljon tutkimustyötä myös maitohappobakteerien hyödyistä terveydelle. Probiooteiksikin kutsuttujen valmisteiden käyttöaiheskaala on tänä päivänä hyvin laaja ja terveysvaikutuksia näistä on aina vatsaoireista jopa allergioihin ja mielenterveyteen asti. Markkinoilla on tuotteissa paljon valinnanvaraa, mutta usein kysymysmerkiksi jää mikä valmiste olisi paras mahdollinen juuri itselle. Tähän kysymykseen on lähes mahdotonta vastata ilman perusteellisia tutkimuksia omasta suolestasi. Maitohappobakteereista on vähän tietoa myös sen suhteen, mikä kanta olisi paras vaikutuksiltaan tai onko vaikutusta nauttiiko useampaa kantaa samanaikaisesti. Mutta se minkä tiedämme on, että Orionin uudistetun Fiilus-sarjan maitohappobakteeritabletit/-kapselit sisältävät kaikki maailman tutkituimpia maitohappobakteereja ja myös sitä tutkituinta: LGG:tä eli Lactobacillus rhamnosus GG:tä.

 

Fiilus koko sarja

 

Fiilus-sarja on tullut apteekkeihin myyntiin tänä syksynä. Sarja on koostettu erinomaisin valmistein arkeen ja vaativampiin tilanteisiin suunnattujen tuotteiden kaartilla. Tuoteperheestä löytyy kolme erilaista "arkivalmistetta", kaksi eri pakkauskokoa "vahvaa" valmistetta, ja yksi valmiste myös perheen pienimmille. Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia, maidottomia, laktoosittomia, soijattomia ja hiivattomia sekä tietenkin valmistettu Suomessa. Sarjan valmisteista löytyy siis varmasti jokaiselle vatsastaan huolta pitävälle sopiva Avainlipulla varustettu tuote. 

 

Fiilus Arkeen

 

Sarjan Arkeen-valmisteita on siis kolmenlaista eli kahdenlaista purutablettivalmistetta ja yksi nieltävä kapseliversio. Purutableteista löytyy makuina mansikka ja ihana yhdistelmä persikka-vadelma. Näitä valmisteita voi käyttää nimensä mukaisesti päivittäin ja ne sopivat koko perheelle. Purutabletit ovat kooltaan mukavan pieniä ja erityisesti persikan ja vadelman yhdistelmä helli omia makuhermojani. Tavallinen maku-ja aromiaineeton sekä kasviperäinen nieltävä kapseli sopii erinomaisesti esimerkiksi FODMAP-ruokavalion tueksi, ja avattuna sen saa annosteltua myös helposti ruoan sekaan, jos nieleminen on vaikeaa. Toki tässäkin tuotteessa kapselin koko on suunniteltu nielemisen kannalta helpoksi, sillä pieni valkea kapseli ei koollaan huimaa. Arkeen-valmisteet sisältävät miljardin Lactobacillus r.GG:tä sekä samaisen verran Bifidobacterium lactis-kantaa ja kaikissa päivittäinen suositusannos on yksi tabletti kerran päivässä. Arkeesi siis oiva apu jaksamaan ja voimaan paremmin!

  

 Fiilus Vahva

 

Hieman haastavampiin tilanteisiin Fiiluksesta löytyy myös Vahva-sarja, jonka kaksi tuotetta eroavat vain pakkauskooltaan eli 10 kapselin ja 30 kapselin pakkauskokoina. Vahvan kapselit sisältävät peräti 10 miljardia Lactobacillus r.GG per kapseli eli kyseessä on roima annos apuja suoleesi. Nieltävät kapselit sopivat myös kaikenikäisille ja ne on helppo avata ja sekoittaa nesteeseen. Vaikka kuurit on suunniteltu esimerkiksi antibioottikuurin yhteyteen ja matkalle mukaan, ei tuotteissa ole mitään estettä käyttää niitä päivittäin, jos tarvitset vahvempaa versiota esimerkiksi vatsaoireiluusi tai stressijakson aikana.

 

 Fiilus Napero

 

Ja toki perheen pienempiä on myös muistettu sarjaa kehitettäessä: Fiilus Napero tipat+D3 ovat tarkoitettu vauvoille (tai henkilöille joilla on nielemisvaikeutta). Neutraalin makuiset kookos-/palmuöljypohjaiset tipat ovat helppo sekoittaa juomaan tai ruokaan, ja pullon tippakorkki auttaa annostelun tarkkuudessa. Yksi annos tippoja eli 5 tippaa päivässä sisältää 5 miljardia Lactobacillus r.GG:tä ja 10µg D-vitamiinia, joka on myös tärkeä tekijä vastustuskyvyn ylläpidossa. Tippapullo säilyy 4 viikkoa avattuna huoneenlämmössä ja yleensä pullosta myös riittää kuukauden annokseen. Ja mikä yllättävää, korkin suunnittelussa on otettu huomioon myös se, että annoksen saa pullosta myös pystyasennossa. Naperon sisältämistä LGG maitohappobakteereista on tehty myös laajimmat tutkimukset muun muassa pienten lasten atopioiden ja maitoruven ennaltaehkäisyssä, joten tuote sisältää taattua laatua perheen suloisimmille tulokkaille.

 

Tutkimustiedon valossa maitohappobakteereita on tärkeää käyttää aina antibioottikuurin yhteydessä, raskaana ollessa, vastasyntyneille ja ne antavat tukea myös monien sairauksien hoidossa, kuten suolistosairaudet, laktoosi-intoleranssi ja ripulitaudit. Maitohappobakteerit ovat myös suorassa yhteydessä monesti mielialaamme, sillä vatsaoireilun helpottaessa myös stressi ja muut henkiset rasitustekijät vähentyvät. Fiilus-sarjan tuotteilla mahdollistat siis parempaa oloa itsellesi ja vatsallesi. Tuotteita voin oikein lämpimästi suositella käyttämään päivittäin ja erityisesti matkoilla ja flunssakausien aikana pitämään vastutuskyvyn koholla. Siispä iloista syksyä myös vatsallesi!

 

Fiilus

(Kuvan hymynaama tehty nieltävistä Arkeen-sarjan kapseleista sekä purutableteista.)