MIKKELI  Porrassalmenkatu 20  |  015 760 0200
MA-PE 8:30–20  |  LA 9–18  |  SU 12–16

ANTTOLA  Vanhanpappilantie 1  | 015 660 062
MA-PE 9–16 (suljettu 12–12:30)

Tämän kertaisessa postauksessa oli ilo päästä pureutumaan tarkemmin yhteen apteekin dermokosmetiikan suosikkiini: Vichyn tuotteisiin.


Vichy-sarjana on yksi dermokosmetiikan edelläkävijä. Sarja sai alkunsa tohtori Hallerin mineralisoivan Vichy Thermal Spa-lähdeveden tutkimuksista, hänen ollessaan hoitolan johtajana. Haller havaitsi lähdeveden suotuisat ominaisuudet ja hyödynsi ensimmäisenä kyseisen veden ominaisuuksia kosmetiikassa, saadeen aikaan sarjan, joka on yksi tunnetuimista apteekkikosmetiikassa. Haller toi tutkimuksiensa ansiosta muun muassa ensimmäisen seerumin apteekkeihin ja loi lääketieteellisen taustansa avulla uudet ihonhoitorutiinit, jotka edelleen tänä päivänäkin ovat ihotyyppiin perustuvia. Vichyn kauneuden hoito-ohjeet pohjautuvat siis edelleen näihin Hallerin oppeihin aivan kuten sarjan tuotteetkin on kehitelty ihotyyppien mukaisesti. Tarjontaa löytyy siis kuivasta ihosta aina sekaihoon saakka ja jopa akneiholle löytyy omat tuotteensa. Puhumattakaan Vichyn sarjojen anti-aging vaikutuksista tai kohdennetusta kosteutuksesta oikein kuivaihosille kuten Aqualia Thermalin tuotteet. Dermokosmetiikkasarjasta löytyy siis kahdeksan erilaista sarjaa kasvoille: Idealia, Aqualia Thermal, Nutrilogie, Liftactiv, Neovadiol, Normaderm, Slow Age ja puhdistuotteiden oma sarja Purete Thermal sekä miehille oma Vichy Homme. Laajasta tarjonnasta tunnettu sarja tarjoaa käyttäjilleen myös edellä mainittujen lisäksi vartalonhoitotuotteita, deodorantteja, shampoita, meikkejä ja aurinkotuotteita. Tämän tuotesarjan kohdalla jokaiselle löytyy siis varmasti jotakin.


Blogin myötä olen myös itse ensi kertaa tutustunut apteekin dermokosmetiikkaan osana omia ihonhoitorutiineja ja tällä kertaa olin todella innostunut aloittaessani Vichyn uusien Idealia-sarjan tuotteiden testauksen. Tuotteista mukana oli siis uudistettu Idealia päivävoide normaalille/sekaiholle ja sarjan uutuus Idealia Night Peeling yökuorinta.

 

20170507 095212


Kuten aiemmissa postauksissa on tullut ilmi, ihoni on yleensä hyvin kuiva varsinkin talvisaikaan, ja joudun hoitamaan sitä päivittäin kosteusvoiteilla. Yleensä valitsen kaupassa aina voiteet tai puhdistustuotteet, joissa on painotettu sopivuutta kuivalle iholle, joten tämän kertaisen poikkeuksen vuoksi en tiennyt yhtään mitä tuleman pitää ja miten ihoni tulisi mahdollisesti reagoimaan. Idealia sarjan painotuksena on siis pidetty ihon heleyttämistä ja hienojen juonteiden sekä ihohuokosten näkyvyyden häivyttämistä. Tämän energisoivan päivävoiteen tarkoituksena on siis tasoittaa ihon sävyä ja antaa iholle kaunista ja pitkäkestoista heleyttä, myös väsyneenä. Aloitin tuotteen käytön perinteisesti aamulla laittamalla sitä koko kasvojen iholle, silmänympärysihoa lukuunottamatta. Ensituntemukselta lähtien voide tuntui ihanan keveältä ja levittyi hyvin iholle. Ihon ei tarvinnut antaa kuivaa ennen meikkivoiteen levitystä ja voide todella piti kosteutuksen 24h kasvoissa, mutta ei päästänyt kasvoja kiiltämään. Vielä illallakin meikin putsauksen jälkeen ihoni tosiaan näytti hoidetulta. Muutaman viikon yhtäjaksoisen käytön jälkeen uskon todella voiteen heleyttäneeni kasvojani huomattavasti, sillä esimerkiksi yöunien pituuksissa ei ollut muutoksia... Ja täytyyhän tuotteen ulkonäköäkin kehua, sillä onhan se aivan ihana. Purkin ylellinen ulkonäkö luo aamusta alkaen mieltä kohottavaa oloa ja heleytystä, kun levittää kasvoille upean vaaleanpunaista voidetta. Ja kuten kaikki Vichyn tuotteet, myös tämäkin voide on testattu ihotautilääkäreiden valvonnassa ja se sisältää Vichyn Thermal Spa-lähdevettä. Muita tehoaineita voiteessa ovat Kombucha tee-uute, antioksidanttinen mustikkauute sekä energisoiva adenosiini. Voide on luvattu sopivan myös herkälle iholle ja tämä lupaus piti ainakin omalla kohdallani. Tuote oli koostumukseltaan hyvä myös kuivalle iholleni ja jopa rikkoi epäluulojani muita kuin kuivan ihon tuotteita kohtaan!

 

 20170427 224152

 

Sitten olikin vuorossa Idealia sarjan uutuustuote Night Peeling, joka on kyllä koko apteekin dermokosmetiikkamarkkinoille toivottu uutuus. Kemiallisia kuorintoja ei ole juurikaan ollut hyllyillä rivissä, johtuen osaksi niiden ristiriitaisesta maineesta. Itsekään en ollut koskaan aiemmin kyseista kuorintatyyppiä kokeillut, vaikka muuten kuorintatuotteet olivatkin kuuluneet ihan viikottaisiin ihonhoitorutiineihini. Hieman siis jännityksellä aloitin käytön aivan ohjeiden mukaisesti eli levitin tuotetta vanulapun avulla kasvoille iltaisin ja levityksen jälkeen lisäsin kosteusvoidetta (näin luvattiin optimaalisin tulos). Ensimmäisinä käyttökertoina oli vaikea arvioida kuinka paljon nestettä pullosta pitäisi tiputtaa vanulle ja jotenkin en meinannut ymmärtää miten pullon tiputussysteemi toimii, mutta alkuvaikeuksista selvittyä tuotteen teho alkoi paljastua. Yökuorinnan käytön jälkeen heti ensimmäisenä aamuna huomasin ilokseni, että pysyviä vauroita ei kasvoihini tullut (ehkä hieman dramaattisesti loin tästä mielikuvia illalla) ja kasvot näyttivät jälleen kerran heleiltä. Uskaltauduin käyttämään tuotetta viikon ajan aivan päivittäin ja se todella sai ihmeitä aikaan. Kasvoni näyttivät aivan kuin olisin käynyt ammattilaisen kasvohoidossa ja yleensä hyvin paljon hilseilleet nenän ja otsan seutuni näyttivät aivan uudesti syntyneeltä. Ja näinhän ihoni taisi ollakin. Herkällekin iholle sopiva yökuorinta oli selvästi hävittänyt kuolleet ihosolut kasvoiltani ja näin ollen iho näytti sileämmältä sekä juonteet tasoittuneemmilta.
Väritöntä kuorintanestettä ei siis tarvitse huuhdella, mutta silmänympärysihoa täytyy levittäessä välttää. Kuorinnan jälkeen oli ohjeiden mukaisesti suositeltavaa levittää kasvoille seuraavana päivänä aurinkosuojakerrointa sisältävää voidetta (SPF vähintään 15), jotta ihon palamiselta vältyttäisiin. Kuorintanesteessä vaikutus perustuu kuorivaan glykolihappoon ja HEPES-yhdisteeseen sekä heleyttävän Kombucha tee-uutteen, antioksidanttisen mustikkauutteen ja Vichy Thermal Spa -lähdeveden yhdistelmään. Ja tuotteena tämä 100ml kuorintaneste on todella riittoisaa, sillä tuotetta ei todella tarvinnut laittaa vanuun litra kaupalla, kun sain annostelun korjattua oikeaksi.

 

 20170511 125352

 

Idealia-sarjan tarkoituksena on olla uuden sukupolven anti-age ihonhoitosarja, joka silottaa ihoa ja tekee siitä tasaisemman ja heleän. Tämän kokeilun jälkeen voin kyllä ehdottomasti jatkaa sarjan suosittelua, koska lupaukset pitivät paikkaansa. Tulevaa äitienpäivää ajatellen Vichystä löytyy varmasti jokaiselle äidille upeita lahjaideoita. Tällä hetkellä esimerkiksi anti-aging voiteista Liftactiv ja Neovadiol ovat tarjoushintaan -25% tuplapakkauksista, jotka sisältävät sekä päivä- että yövoiteen. Käy tutustumassa näihin tuotteisiin ->http://www.vichy.fi/Kaikki-tuotteet/Tuotteet/ap.aspx . Näihin heleisiin tunnelmiin päättäen tämän kertaisen postauksen, toivotan kaikille äideille jo etukäteen oikein ihanaa äitienpäivää!