MIKKELI  Porrassalmenkatu 20  |  015 760 0200
MA-PE 8:30–20  |  LA 9–18  |  SU 12–16

ANTTOLA  Vanhanpappilantie 1  | 015 660 062
MA-PE 9–16 (suljettu 12–12:30)

Aurinkoiset kevätsäät ovat saaneet jatkua ja näin ollen ilmatilamme ovat vallanneet tutut keväiset pienhiukkaset: siitepölyt.

 

Siitepölykausi alkaa Suomessa yleensä maalis-huhtikuun vaihteessa lepän kukinnoilla ja päättyy elokuussa, kun pujon kukinta-aika alkaa olla ohi. Tähän väliin mahtuu siis runsaasti siitepölyä tuottavia kukintovaiheita sisältäen kaikki allergisten suosikit aina koivua ja heiniäkin myöten. Puhumattakaan katupölystä ja muista allergioista, jotka ovat läsnä jokapäiväisessä elämässä, joten julistettakoon siis allergisten kevätkarkelot alkaneeksi. 

 

Tuulisella ja aurinkoisella säällä siitepölyä on yleensä eniten ilmassa etenkin aamupäivällä, ja tämän tiedon voin allekirjoittaa tälläisenä työmatkapyöräilijänä täysin. Viimeistään töihin päästyäsi muistat unohtuneen allergialääkkeen ja tässä vaihessa silmäsi ovat jo todennäköisesti turvonneet ja niiskutus on iltapäivään saakka hermoja raastava ystävä. Nenäliinat kunniaan siis! Onneksi allergiakauteen on olemassa myös tukihoidoksi tuotteita, jotka sekä lisäävät allergialääkkeiden tehokkuutta, että vähentävät niiden turhaa käyttöä saaden näin allergiat paremmin kuriin. Näistä tuotteista esittelyssä ovat tällä kertaa kosteuttavat silmäsuihkeet Tearsagain-sarjalta sekä monille tuttu nenähuuhtelukannu Sarvikuono.

 

20170419 17185120170421 171951

 

Monesti allergiakauden aikana tulee ajateltua, että jatkuva silmien vuotaminen ja punoitus sekä turvotus hoituvat allergialääkkeillä ja varsinkin niihin kuuluvilla silmätipoilla. Jatkuvassa käytössä olen kuitenkin huomannut, että nämä kyseiset tipat kuivattavat silmiä ja joskus olen luullut pelkkää silmien kuivuutta allergiaoireeksi. Tämän vuoksi olen näin siitepölykauden aikana ottanut päivittäiseen käyttöön todella kätevät Tearsagain-silmäsuihkeet. Näiden kostuttavan vaikutuksen johdosta olen saanut silmäni loistamaan lähes paremmin kuin muina vuoden aikoina, jolloin silloinkin tarpeessa olevat kostutustuotteet saattavat unohtua käytössä. Erityisesti myös näin näyttöpäätteen äärellä työskentelevälle, kyseinen tuote on oiva apu ihan työpäivänkin aikana. Tuotteen erityinen ominaisuus on nimittäin se, että silmien kosteutus saadaan aikaan suihkauttamalla tuotetta nimenomaan suljetulle silmäluomelle. Näin poistuvat kaikki turhat tähtäilyt ja silmien tökkimiset pipeteillä tai pulloilla, mikä ei muutenkaan luonnistuisi työkoneen ääressä.

 

Sarjasta löytyy siis kahdenlaista suihketta: tavallinen Tearsagain ja Tearsagain Sensitive. Suihkeet ovat siis tarkemmin kerrottuna liposomisilmäsuihkeita, joissa niiden teho perustuu silmän kyynelfilmin täydentämiseen siellä tärkeänä pidetyillä liposomeilla. Suihkeen annosteltua suljetulle luomelle, sen sisältämät tärkeät aineosat liukuvat silmäluomireunoja myöten silmän sisään, josta ne pääsevät täydentämään omaa kyynelnestettäsi tehden siitä huomattavasti suotuisamman silmälle. Erona näissä kahdessa suihkeessa on se, että Sensitive on säilöntäaineeton (sopii myös erittäin herkkäsilmäisille) sekä se sisältää hoitavaa dekspantenolia, joka hoitaa myös herkkiä ja kuivia silmäluomia. Kumpikin tuote on kuitenkin käypä piilolinssien käyttäjille. Tearsagain-suihkeita on tarkoitus käyttää päivittäin 1-2 suihketta 3-4 kertaa päivässä ja näitä suihkaisuja pulloista saa jopa 150. Lisäksi pullo säilyy puoli vuotta avattuna, mikä lisää erityisesti sen käyttömukavuutta niinä ajanjaksoina, jolloin annostelun ei tarvitse olla niin tiheää. Ja naisille myös vinkkinä: tuote ei sotke voimakastakaan silmämeikkiä, joten huoleti saa suihkautella myös ripsi- ja luomivärin päälle! 

 

20170421 17221220170420 192921

 

Funssakausien aikana monille tutuksi tullut tuote Sarvikuono-huuhtelukannu, käy myös erinomaisesti allergiakauteen. Tämä tavallisen hanaveden ja merisuolan yhdistelmään luottava tuote on todella hyvä lisä, mikäli kärsii paljon allergisesta nuhasta ja käyttää tämän vuoksi esimerkiksi nenäsuihkeita. Huuhtoessaan nenäkäytäviä, suolavesi vie mukanaan limaeritteen lisäksi myös allergeenit ja kostuttaa samalla ärtyneitä limakalvoja, helpottaen näin allergiaoireita ja parantaen limakalvojen kuntoa. Nenäkannulla saa siis sekä lisähyötyä allergisten nenäsumutteiden käytössä että pidettyä limakalvoista huolta, lääkeaineiden niitä rasittaessa. Huuhtelukannua voi käyttää päivittäin ympäri vuoden ja kannuun on myös saatavilla apteekista ostettavaa omaa nenäsuolaa, joka liukenee kaupan tavalliseen merisuolaan verrattuna paremmin huuhteluveteen. Välillä käytön jatkuessa pitkäänkin, on nenäkannua päivittäisen huuhtelun lisäksi hyvä keittää kuumassa vedessä, jotta se vie mahdollisten nuha-kuumeiden aikaiset pöpöt pois kannusta.

 

Näiden vinkkien saattelemana toivotan toivottavasti parempaa allergiakautta ja hyvä muistaa, että kyseiset tuotteet sopivat myös niille joita eivät allergiat kiusaa. Tuotteet sopivat esimerkiksi myös huoneilman kuivuudesta johtuviin silmä-/nenäoireiden helpottamiseen ja näin ollen aivan ympärivuotiseen käyttöön. Mukavaa viikonloppua!