MIKKELI  Porrassalmenkatu 20  |  015 760 0200
MA-PE 8:30–20  |  LA 9–18  |  SU 12–16

ANTTOLA  Vanhanpappilantie 1  | 015 660 062
MA-PE 9–16 (suljettu 12–12:30)

Tämän kertaisen postauksen aiheena ovat pikkuruiset aseet flunssa-aaltoja ja keväisiä sateita vastaan eli Minisunin vitamiinit.

 

Nyt kun talviset pakkassäät ovat saaneet väistyä ja joka keväinen kura ja yllättävät räntäsateet ovat tulleet tilalle, niin on erityisen hyvä kiinnittää huomiota kaappien vitamiinitilanteeseen. Sillä nyt jos koskaan on flunssa tullakseen, kun ohi ajava auto kastelee sinut tai astut jalkakäytävällä eteen tulleeseen kuralätäkköön ja tietenkin ilman kumisaappaita. Puhumattakaan kuluvasta flunssa-aallosta. Tällä kertaa aiheena on siis Minisunin vitamiiniperhe ja tästä erityisesti tuotteet Metsämansikan makuinen D-vitamiini 20µg, Minisunin Super Defence ja Monivitamiini Vahva.

 

20170404 114903 

 

Minisun on sarjana suomalaisten kehittämä, tarkemmin sanottuna sarja kuuluu suomalaisen perheyrityksen Vermanin kaartiin. Heidän vitamiinituoteperheestä löytyy tuotteita aivan kaikenikäisille ja tuoteraadin tuotteet ovat kaikki gluteenittomia, maidottomia, hiivattomia, laktoosittomia, soijattomia ja liivatettomia. Herää melkeimpä kysymys mitä nämä sitten edes sisältävät, mutta vastaus siihen on täysin yksinkertainen - vitamiineja. Toki valmisteista riippuen tuotteissa on myös paljon hivenaineita, kuten Monivitamiini Vahvassa sekä esimerkiksi vastutuskyvyn ylläpitoon kasvirohdoksia, kuten Super Defencessä auringonhattu-uutetta. Kaiken kaikkiaan Minisunin tuoteperhe loistaa taas suomalaisella osaamisella, joka on tänä päivänä paljon huomiota saava titteli tuotemaailmojen valtavassa tarjonnassa.

 

Ensimmäisenä pureuduin kirjaimellisesti metsämansikan makuiseen Minisunin D-vitamiini purutablettiin, jonka vahvuus oli 20µg. Ensisilmäyksellä tuotteessa viehätti heti tabletin koko. Se oli näppärän kokoinen ottaa purkista ja puruominaisuudestaan huolimatta se oli myös sopivan pieni tabletti. Usein purutableteissa tulee vastaan se, että tabletin koosteaineista johtuen tabletissa on valtavasti massaa ja sen pureskelu tökkää ensimmäisten viikkojen kuluessa. Tuotteessa kun yleensä kyllästyy maun lisäksi myös kauheaan jauhemassamäärän suussa. Tässä tabletissa oli kuitenkin todella raikas maku ja sopiva koko otettavaksi päivittäin ilman inhottavaa jauhemaista tuntua suussa. Nykysuositusten mukaan D-vitamiinin päivittäinen kokonaissaanti on lapsille iästä riippuen 7,5µg-10µg, aikuisille 10µg ja yli 75-vuotiaille 20 µg, joten tuote ei todella ole pahitteeksi käyttää jopa päivittäin aikuisilla ja yli 75-vuotiailla. Lapsillekaan yksi tabletti päivässä ei aiheuta yliannostuksen vaaraa ja varsinkin jos käytössä on vähän maitotuotteita, niin olisi hyvä pitää kiinni päivittäisestä saannista edes näillä ravintolisillä. Meillä suomalaisillahan on ollut jo vuosia riesana vähäinen auringon paiste, joten D-vitamiinia olisi tarpeellista lisätä päivittäiseen käyttöön jopa kesällä - ainakin jos vertaa viime kesien poutapäivien määrään...Tuote sisältää siis 200 purutablettia per pakkaus ja on näin riittoisa myös isommallekin perheelle.

 

Minisunin Super Defence on sen sijaan aivan nimensä mukaisesti todella superpakkaus vastutuskykyyn. Sen sisältämät C-vitamiini ja D3-vitamiini sekä sinkki ja auringonhattu-uute ovat yhdessä erittäin suotuisia ottaa päivittäiseen käyttöön kuurina, jos vähänkään on alkanut nenä vuotamaan tai tunnet vilunväristyksiä tai vaikka perheessä joku jo sairastaa. Valmisteen sisältämät vitamiinit siis ylläpitävät tutkitusti vastutuskykyä ja sinkki sekä auringonhattu-uute edistävät myös immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, pitäen näin flunssaa loitolla. Lisäksi C-vitamiinin on tiedetty jo pitkään vähentävän väsymystä ja uupumusta, joten monelle valmiste sopii myös pahimpaan stressikauteen esimerkiksi töiden suhteen. Makuna kyseisessä purutabletissa on hieman erikoinen sitruuna-lakritsi, joka tavallisiin purutablettimakuihin verrattuna muodostuu varmasti lakritsin/salmiakin mauista pitävälle suosikiksi. Toki näistä mauista piittaamattomille löytyy tuotesarjasta myös hieman pelkistetympi versio Minisun Defence, jonka makuna on perinteinen appelsiini. Super Defencen annostus on siis kuurina 1-2 tablettia päivittäin otettuna ja pakkaus sisältää läpipainoliuskoissa yhteensä 60 purutablettia.

 

Monivitamiien tuotemaailman uutuutena tullut Minisunin Monivitamiini Vahva onkin toivottu tuote näille markkinoille. Tuote sisältää kutakuinkin suurimman osan välttämättömistä vitamiineista ja hivenaineista aivan kuten vastaavat kilpailijat, mutta suurempina annoksina. Lisäyksenä tuotteeseen on myös tuotu ubikinonia ja mustikkauutetta, joiden terveysvaikutuksista on nykysin paljon puhuttu. Ubikinonin positiivinen vaikutus muun muassa kolesterolilääkkeiden aiheuttamissa lihaskivuissa on todistettu useaan otteeseen tutkimuksissa, aivan kuten sen hyödylliset vaikutukset jatkuvasti migreenistä kärsiville ihmisille. Myös superfoodinakin tunnettu mustikkauutteen vaikutukset esimerkiksi silmien terveyteen ovat saaneet entistä enemmän huomiota lääketieteessä, ja näin ollen tuote sopii esimerkiksi aktiiviliikkujien lisäksi myös vanhemmalle väestölle erittäin hyvin.  Monivitamiini Vahvalla varmistat päivittäin otettuna kaikkien tärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden saannit ja pysyt nimenkin mukaisesti vahvana arjessa. Tuotteen sisältämät 120 tablettia ovat nieltäviä, mutta vaikka alkuunsa kädellä hieman isolta näyttävä tabletti tuntuu pelottavalta tarjota huonommin nieleksiville, se olikin yllättävän helppo saada veden kanssa alas johtuen sen ohuesta ja soikesta muodosta. Tässäkin tuotteessa annoksena on siis 1 tabletti kerran päivässä ja tuote sopii ympärivuotiseen käyttöön.

 

Jos tuotteista jäi joku tieto vielä askarruttamaan, niin onneksi valmistajat ovat suunnitelleet erinomaisen tuotesivun Minisunin vitamiineille, jossa pääsee myös vertailemaan keskenään erilaisia tuotteita yksityiskohtaisten tuotetietojen lisäksi  -> https://minisun.fi/tuotteiden-vertaus/.  Huhtikuussa meillä on myös apteekissamme Avainasiakastarjouksessa kyseinen Monivitamiini Vahva hintaan 16,90€ (norm. 19,90€), joten nyt tämän tuotteen saa vielä erityisen edulliseen hintaan. Hae siis omasi apteekiltamme ja muistathan, että näistä lääkkeettömistä tuotteista kertyy meillä myös S-bonusta. Mukavaa loppuviikkoa!