MIKKELI  Porrassalmenkatu 20  |  015 760 0200
MA-PE 8:30–20  |  LA 9–18  |  SU 12–16

ANTTOLA  Vanhanpappilantie 1  | 015 660 062
MA-PE 9–16 (suljettu 12–12:30)

Tällä kertaa tuotetestauksessa oli tarkoituksena laittaa kasvot kauniiksi Favora-sarjan ihonhoito- ja -puhdistustuotteilla.

 

Apteekin kosmetiikkasarjoista Favora on erityisesti tunnettu suomalaisuudestaan sekä sopivuudeltaan herkimmillekin käyttäjille. Suurin osa tuotteista on suunniteltu yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa, jolloin tämän merkin omaava tuote ei sisällä hajusteita, väriaineita tai muita yleisesti herkistäviä ainesosia. Lisäksi sarjan kaikki tuotteet sisältävät vain tarkkaan valittuja puhtaita ainesosia, jotka ovat EU:n kosmetiikkadirektiivin mukaisia. Tuotetestauksessa mukana oli siis sarjan hellävarainen puhdistusgeeli, kirkastava kuorintavoide kasvoille sekä 24h ravitseva hoitovoide.

 

 20170306 183032

 

Hellävaraisuudestaan tunnettu puhdistugeeli on tarkoitus hieroa aina kostutetulle iholle, joten aloitin kasvomeikin puhdistamisen huuhtelemalla hieman kasvojani kädenlämpöisellä vedellä. Normaalisti rutikuivan ihoni vuoksi olisin aivan järkyttynyt moisesta suosituksesta, mutta päätin antaa tuotteelle mahdollisuuden valaista puhdistustuotteiden maailmankuvaani, joten jatkoin ohjeiden mukaan. Puristin tuubista geeliä suunnilleen sormenpääni kokoisen annoksen ja hieroin tämän huolellisesti ympäri kasvojani. Aluksi tuote tuntui vain pyörivän meikkivoiteeni kanssa iholla tehden kasvoista hieman hassunnäköistä katsottavaa. Kun aloitin huuhtelun jälleen lämpimällä vedellä sain huomata, että tuote oli kuitenkin todella huolellisesti alkunäkymästä huolimatta vienyt meikin pois kasvoiltani. Ja mikä parasta, ei ollenkaan kirvelyä tai punoitusta vaikka vettä apuna käytinkin. Pesun jälkeen iho tuntui myös aina hyvin pehmeältä eikä aamullakaan ihoa kiristänyt kuivuudesta, vaikka yöksi en olisi kasvoja rasvannut. Tuotteen hajusteettomuus oli myöskin mukavaa vaihtelua, sillä yleensä hajuttomilla tuotteilla oleva hieman omituinen ominaishaju ei Favoran tuotteissa tullut lainkaan esille. 

 

 20170306 181319

 

Kirkastavaa kuorintavoidetta olin sen sijaan muutama vuosi takaperin kokeillut, mutta nyt sarja oli tehnyt uudistetumman version kyseisestä tuotteesta ja hyvällä menestyksellä. Uudet luonnolliset kuorivat ainesosat tuntuivat iholla entisten siniväristen rakeiden sijaan paljon mukavammalta, ja kuorintavoide huuhtoutui hyvin kasvoilta muutaman huuhtelun jälkeen.  Tuote on suositeltu kuivalle iholle käytettäväksi jopa harvemmin kuin kerran viikossa, mutta uskalsin silti kuoria kasvot viikottain kokeilun ajan ilman ikäviä seuraksia. Kuorinnan jälkeen laitoin aina yöksi 24h ravitsevaa hoitovoidetta, jotta iho palautuisi hyvin. Myös kuorinnan jälkeen iho näytti muutaman päivän ajan aina todella heleältä, eli juuri kuin tuote lupaa, se todella tuntui kirkastavan kasvojani.

 

20170306 181252

 

24h ravitsevan hoitovoiteen kohdalla käy omalle kohdalleni liiankin hyvin toteen vanha sananlasku siitä kuinka "suutarin lapsella ei ole kenkiä". Nimittäin tähän asti ei todella ole ollut. Aiemmin olin lähes 10 vuoden ajan käyttänyt markettien kosteusvoiteita, koska olin todennut erään merkin olevan kuivalle iholleni ainoa tarpeeksi rasvainen, jotta saisin meikkivoiteen levittymään kauniisti. Näistä lähtökohdista aloitettuani tuotteen käytön olin lähes varma, että pettymyshän tässä taas tulee. Mutta eipä tullut ja jälkeenpäin melkein hävetä saattoi, nimittäin tuote oli aivan loistava. Aloitin käyttämään kosteusvoidetta aina aamuisin meikkini alla, kuten olin tottunut. Pumppupullosta yhdellä painauksella sai tuotetta juuri riittävästi koko kasvojen rasvaukseen hieman leukapieliä myöten. Tuote imeytyi hyvin jättämättä kiiltävää rasvapintaa, mutta mikä tärkeintä, se tuntui todella hoitavalta iholla. Ja ensimmäistä kertaa meikkivoiteeni levittyi myös iholleni kuin unelma, eikä iho alkanut kiiltämään iltapäivästä, kuten oli tavallista entisen voiteeni kohdalla. Tuotetta on suositeltu käyttämään aamuin illoin parhaimman kosteutuksen takaamiseksi ja sen hygieenisen pumpun ansiosta voide ei meikkipussissakaan ole sotkeutunut esimerkiksi puuteripölystä tms. Täydellinen tuote siis kuivan ihon omaavalle meikkaajalle. 

 

20170306 18122020170321 230751

 

Yllä vielä kämmenellä kuva tuotteiden tyypillisistä annoksista mitä annostelin iholle (ensimmäinen puhdistusgeeli, seuraava kuorintavoide ja viimeinen hoitovoide, jonka annos riittää kaulaa myöten). Tällä kertaa siis kasvot heleänä kohti jatkoa, jossa ensi kerralla luvassa tuotetietoutta Minisunin vitamiineista.  Mukavaa viikon jatkoa!