MIKKELI  Porrassalmenkatu 20  |  015 760 0200
MA-PE 8:30–20  |  LA 9–18  |  SU 12–16

ANTTOLA  Vanhanpappilantie 1  | 015 660 062
MA-PE 9–16 (suljettu 12–12:30)

Ensimmäisessä tuotearvostelussa kokeiluun päätyivät maaliskuun kampanjatuotteet: Sebamedin pesunesteet.

 

 Sebamed-sarjan pesuneste valikoima on tänä päivänä aivan valtaisa, joten tuotteita löytyy varmasti jokaiseen makuun, mieleen ja jopa tuoksuun. Tässä kokeilussa päätin lähteä kertomaan millaisia ovat sarjan perinteiset pesunesteet ja millaisia tuotteita näiden valkoisten pullojen takaa löytyy. Arvostelussa siis mukana tavallinen Sebamed liquid face&body wash sekä tämän samaisen tuotteen oliiviöljypohjainen versio.

 

Sebamedin sarjan pesunesteiden avain on iholle sopiva pH 5,5. Tuotteet on kehitetty näin sopiviksi myös herkimmille käyttäjille ja sopivat käytettäväksi ihan vauvasta vaariin. Tavallinen liquid wash pesuneste on kuulunut suihkun vakiovarusteisiini jo pitkään ja tuotesarjan mainostama "riittoisuus" pesunesteissä taataan täysin ainakin tällä tuotteella. Pienikin pumppupullo on monesti riittänyt jopa useamman kuukauden ja tuotteella voi pestä siis kasvoja ja intiimialueita myöten koko kehon - todella kätevää vaikka matkoilla. Erityisesti talviaikaan ihoni on kuitenkin ollut taipuvainen kuivumaan kuten meille suomalaisille on tyypillistä. Tämän vuoksi vertailutuotteeksi oli hyvä ottaa mukaan tuotteen oliiviöljypohjainen versio, jonka pitäisi olla hoitavampi kuivalle iholle. 

 

20170306 20074420170306 200848

 

Ensisilmäyksellä tuotteiden koostumukset näyttävät melkolailla samalta, mikä yllätti, koska olin aina ajatellut oliiviöljypohjaisen olevan esimerkiksi tavallista paksumpaa (kuvassa kämmenellä vihreä tavallista, valkoinen olive). Tuoksu tavallisessa versiossa muistutti hyvin paljon tavallisen saippuan tuoksua, joten se on mukavan mieto sopimaan lähes kaikille. Oliven yllättäväksi tekijäksi nousi myös sen tuoksu, joka ei ollut luotaantyötävän voimakas ja oli jopa mukava piristys arkeen, eikä kumpikaan tuoksuista pistänyt päivän mittaan nenääni niin että tosissaan muistaisi suihkussa käyneen. Ja mitä tulee ihoni kuivuuteen, niin toden totta pidemällä aikavälillä huomasin oliven auttaneen ihoani. Vaikka tavallinenkaan versio ei ole koskaan kuivuutta pahentanut, niin oliven kohdalla syntyi kuitenkin selvä ero siihen kuinka iho oli pehmentynyt käytössä. Jatkossa siis vaihdan ehdottomasti käyttööni tämän version talvikauteen, mutta kesällä tavallinen vie edelleenkin voiton mökkikaverina, sillä tuotteen raaka-aineet ovat 99% merivedessä hajoavia. Tuotteiden ympäristöystävällisyys on tänä päivänä tärkeä arvo ja erityisesti iso plussa tulee Sebamedille tästä, että itse tuotteen sisältökin on. Erityisesti juuri merivesien kunnosta on viime aikoina kohistu paljon. Monia uutisia on saanut nähdä kuinka kaupat ovat alkaneet luopumaan muovipusseista jätekuorman vähentämiseksi vesistöissä, joten oli hienoa huomata, että myös valmistajien suunnalta on ryhdytty toimiin omien tuotteidensa ekologisuudessa.

 

20170306 221752

 

Mutta ympäristöasioista takaisin tuotteisiin. Maaliskuussa tuotekampanjassa ovat siis kyseiset Sebamedin pesunesteet ja ison pumppupullon tai täyttöpussin ostaja saa sarjan uuden ihanan tuoksuisen suihkugeelin kaupan päälle. Tätäkin ehdin jo hieman tunnustelemaan ja ainakin tuoksultaan tämä Lotus & Green tea hurmaa kyllä käyttäjän. Geelimäisyydestään johtuen tuote on sarjan muita pesunesteitä verrattain raskaampi ja välillä tuntui, että loraus tuotetta loppui jo ylävartaloon, mutta muuten rakenne tuntuu hellivän kuivaakin ihoa.  Ja tietenkin tuoksun ystäville uutuuden yhdistelmä lootuksen kukkaa ja vihreää teetä on kyllä tervetullut sarjan valikoimiin.

 

20170306 20092120170308 190836 

 

Se olisi siis suihkun kautta kohti seuraavia kokeiluja, jossa ensi viikolla arvioidaankin Favora-sarjan puhditus- sekä ihonhoitotuotteita.

Mukavaa alkanutta viikkoa!